INTERAMERICAN


INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN, με έντονο το αίσθημα της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο και προχωρά σε πρωτοβουλίες υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Η πρώτη δέσμη ενεργειών αφορά την παροχή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και περιλαμβάνει προσφορά 7 κλινών, ειδικών για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 5 συστημάτων φορητών υπερηχοτομογράφων πνευμονολογικού και καρδιολογικού ελέγχου. Επίσης, συμμετοχή στην οικονομική δωρεά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Η δέσμη των ενεργειών ανακοινώθηκε την 1η Απριλίου. Επιπροσθέτως, ενίσχυση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Καστοριάς, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης. Η συνολική αξία συνεισφοράς στο ΕΣΥ φθάνει τα 120.000 ευρώ.

Η δεύτερη δέσμη ενεργειών για την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – των δομών του Δήμου Αθηναίων, μέσω προσφοράς υγειονομικού εξοπλισμού για τα έξι δημοτικά ιατρεία, υποστήριξη ανακαίνισης του φαρμακείου και ιατρείου του πολυδύναμου Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) στην οδό Πειραιώς και ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στο άλλο Κέντρο του Δήμου, στην οδό Λιοσίων. Η ενέργεια ανακοινώθηκε στις 10 Απριλίου και συνολικά, η αξία της ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Η τρίτη δέσμη ενεργειών, συνδυάζει την υποστήριξη των αναγκών ευπαθών ομάδων της κοινωνίας από την Εταιρεία με Συνεργασίες και Εθελοντική συνεισφορά, όπως συνεργασία με τη Philips Hellas για τη δωρεά των φορητών υπερηχοτομογράφων, η οποία προσέθεσε μέρος της συνολικής αξίας (τα 2 από τα πέντε συστήματα). Ακολούθησε η σύμπραξη με την Autohellas-Hertz για διάθεση οχημάτων σε Δήμους – υποστήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», όπου η Εταιρεία διέθεσε 10 οχήματα και προσέφερε ασφαλιστική κάλυψη για όλα τα χρησιμοποιούμενα οχήματα από τη Hertz Hellas (150) – ενέργεια, που ανακοινώθηκε στις 9 Απριλίου.

Επίσης, στην τρίτη δέσμη, έρχεται να προστεθεί ο Εθελοντισμός. Δρομολογείται τη Μεγάλη Εβδομάδα η διανομή/παράδοση τροφίμων από οχήματα της Οδικής Βοήθειας σε οργανισμούς, ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση από την Εταιρεία.

Ακόμη, από την Κυριακή 12 Απριλίου, ξεκίνησε σε Αττική και Θεσσαλονίκη η υποστηρικτική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση μασκών που ράβονται από εθελόντριες μοδίστρες (Κίνηση «Μοδίστρες Έκτακτης Ανάγκης», πάνω σε μία ιδέα ενός εικαστικού καλλιτέχνη και ενός βιοτέχνη υφασμάτων από τη Θεσσαλονίκη). Οι μάσκες περισυλλέγονται από τους ανθρώπους μας της Οδικής Βοήθειας και παραδίδονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που έχει θέσει τις τεχνικές προδιαγραφές και θα διαχειριστεί την μεγάλης ποσότητας παραγωγή. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Τέλος, η INTERAMERICAN σε συνεργασία με το Ινστιτούτο PROLEPSIS ανέπτυξαν το ιδιαίτερα χρήσιμο εγχειρίδιο “COVID-19: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ – Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε”, διαθέσιμο ΕΔΩ.